0495 82 08 30

Stomazorg

STOMAZORG AAN HUIS

Bij Thuisverpleging Laporte begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste zorg te krijgen na een stoma-operatie. Daarom bieden we gespecialiseerde stomazorg die afgestemd is op jouw individuele behoeften.

Wanneer er een inwendig probleem is, kan er een voorlopig of tijdelijk stoma geplaatst worden. Een stoma is een verbinding van een inwendig orgaan naar de buitenwereld. Je ziet deze toegang door kunstmatige onderbreking van de huid.

Stomazorg Op Maat Voor Jou

Persoonlijke Begeleiding

Ons toegewijde team staat voor je klaar om je te begeleiden bij elke stap van je stomazorg. Of je nu net een stoma hebt gekregen of al langer met een stoma leeft, wij bieden persoonlijke ondersteuning en advies om ervoor te zorgen dat je je comfortabel voelt en je stoma goed verzorgd wordt.

Deskundig Advies

Met onze jarenlange ervaring in stomazorg kunnen we je voorzien van deskundig advies over het kiezen van de juiste stomamaterialen en het verzorgen van je stoma. We helpen je bij het begrijpen van je stoma en leren je hoe je ermee om kunt gaan in het dagelijks leven.

Comfortabel Leven

Ons doel is om ervoor te zorgen dat je je weer zelfverzekerd en comfortabel voelt na je stoma-operatie. We streven ernaar om je te helpen een normaal en actief leven te leiden, zonder dat je stoma je belemmert.

Neem Contact Met Ons Op

Heb je vragen over stomazorg of wil je meer informatie over hoe wij je kunnen helpen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan voor je klaar om je te ondersteunen en je te helpen bij het vinden van de juiste stomazorgoplossingen.

Met onze zorg op maat en persoonlijke aandacht, kun je vertrouwen op een comfortabel leven met je stoma. Laat ons je helpen om je stoma met vertrouwen te omarmen en weer volop te genieten van het leven.

Soorten stoma’s

Colostomie of dikkedarmstoma

Colostomie of dikkedarmstoma zorgt dat je stoelgang via een kunstmatige uitgang het lichaam kan verlaten. Waar de stoelgang het lichaam verlaat wordt een stomazakje tegen de huid geplakt, dat de lopende stoelgang opvangt.

Ileostomie of dunnesarmstoma

Ileostomie of dunnesarmstoma zorgt dat je stoelgang via een kunstmatige uitgang het lichaam kan verlaten. Waar de stoelgang het lichaam verlaat wordt een stomazakje tegen de huid geplakt, dat de vastere stoelgang opvangt

Urostomie

Urostomie wanneer je blaas wordt weggenomen wordt een kunstmatige verbinding gemaakt van de blaas naar de buitenwereld. Tegen de huis hangt een zakje dat de urine opvangt

Nefrostomie

Nefrostomie wordt geplaatst om de urine van de nier naar de buitenwereld te brengen. Dit zijn buisjes door de huid. Waar de buisjes door de huid komen vangt een zakje de urine op.

Gastrostomie of maagsonde of PEG sonde

Gastrostomie of maagsonde of PEG sonde kan geplaatst worden voor sondevoeding toe te dienen. Deze sonde kunnen we vervangen zo nodig.

Tracheostomie

Tracheostomie is een opening in de luchtpijp waar een canule kan inzitten. Door deze ingreep kan iemand (beter) ademen.

Stoma materiaal

Voor het aanleveren van stoma-materiaal doen we steeds beroep op een bandagist of zo nodig de apotheek. Ze brengen het papierwerk in orde voor terugbetaling door het ziekenfonds

Meestal wordt die bandagist toegewezen vanuit het ziekenhuis. Een stoma blijft niet het zelfde. Naarmate hij langer zit kan hij van vorm veranderen. Daarom evalueren we met regelmaat de toestand en bekijken of een aangapaste zorg nodig is.

Onze verpleging helpt je graag verder met de keuze van materiaal als er zich een probleem voordoet.

Waarom kiezen voor Thuisverpleging Laporte?

  • Ervaren en gediplomeerd personeel: Ons team van zorgkundigen is gespecialiseerd in hygiënische zorgen en heeft ruime ervaring.
  • Persoonlijke aanpak: We stemmen de zorg af op jouw individuele behoeften en wensen.
  • Respect voor je privacy: We behandelen je met respect en waardigheid.
  • Kwaliteitszorg: We werken volgens de hoogste kwaliteitsnormen.
  • Flexibele service: We zijn 7 dagen per week beschikbaar, zelfs tijdens feestdagen.

  HEB JE VRAGEN OVER STOMAZORG OF WENS JE EEN AFSPRAAK TE MAKEN?

  Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

  Jouw partner voor hygiënische zorgen en een optimale thuisverpleging.

  voor dringende hulp

  24/7 BESCHIKBAAR

  WE KUNNEN JE DE DAG ZELF NOG KOMEN VERPLEGEN

  WE KOMEN TOT BIJ JOU!

  REGIO

  2230 – 3200 – 3130 – 2235 – 2260

  Andere gemeente?
  Contacteer ons!

  VOLG ONS